Våra tjänster

UX och design

UX (User Experience) och design handlar om att göra vardagen enklare för människor och företag genom en god användarupplevelse. När vi möter såväl kundens krav som användarens behov skapar vi en intuitiv och begriplig design som uppnår största möjliga nytta. 


Användaren i fokus

Allt som en användare möts av digitalt är en typ av upplevelse - User Experience. Upplevelsen är ofta avgörande för att gilla, använda, konvertera och till och med återkomma. Är innehållet relevant? Tilltalande? Snabbåtkomligt? Alla dessa parametrar är viktiga i användarupplevelsen och sätter grunden för vår lösning.

Att designa digitala tjänster och användarupplevelser som människor gillar handlar mycket om att förstå hur de tänker, känner och agerar. Genom att lära känna användarna och ta reda på hur en produkt eller tjänst faktiskt används kan vi skapa en optimal upplevelse med största möjliga nytta.

Med UX och design kan vi:
 • Lära känna användarna
 • Driva tillväxt, bygga kundlojalitet och stärka varumärken
 • Guida användare rätt och öka konvertering
 • Nå strategiska affärsmässiga mål
 • Få nöjda återkommande kunder
 • Skapa konkurrensfördelar

Tydliga mål som ger resultat

Upplevelsen är tätt sammankopplat med vad ni som kund vill uppnå. Vi jobbar gärna nära våra kunder. Tillsammans sätter vi upp tydliga strategiska mål och gör kontinuerliga avstämningar så att vi säkerställer att vi uppnår rätt saker. När vi skapat oss en bild av nuläget tar vi fram naturliga flöden så att den digitala tjänst vi bygger är lättnavigerad, inspirerande och leder till konvertering.

På Limetta är vi även måna om att ha en ansvarsfull approach när vi designar. Vi kallar det för digital omtanke som gynnar både människa och affär.

 

Koncept och idé som uppnår nytta

UX och design är bra verktyg för att driva tillväxt, bygga kundlojalitet och stärka varumärken. Ofta handlar det om att hitta en lösning på ett problem eller tillgodose ett behov. Vi bygger därför vår design på ett koncept.

Ibland kan det handla om att påverka användaren till ett önskat beteende med hjälp av rätt sorts färger och former på en smart placering. Det kan även handla om att stärka varumärket med ett visst budskap, tonalitet i text eller specifikt bildmanér i foton. Konceptet konkretiseras i trådskisser som efterhand växer fram till visuell design.

Vad vi gör

"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."

- Steve Jobs

Några exempel på designuppdrag

 

 • Framtidsmedia & Storymedia

  Koncept, UX och design

 • Filmtopp

  Ny design och teknik med fokus på SEO och prestanda.

så säger våra kunder ux och design quotes.svg

"Alltid nyfikna, ställer frågor varje gång tillfället kommer upp för att lära mer, drar slutsatser som får design och utveckling att förbättras."
"Väldigt duktiga på att ha användarperspektiv, modern och funktionell design och helt galet bra kvalité på leveranserna."

Läsvärt om UX & Design

Vår andra tjänster

 

Webbutveckling    Strategi   Content Activation