Limetta får nya priser och utmärkelser!

Nyhet

Vi är jättestolta över våra nya priser och utmärkelser! Vi tackar våra duktiga medarbetare och våra kära kunder som har gjort detta möjligt. 

Bland annat har Limetta nominerats till Årets Byrå sju år i rad 2012 – 2019, med en vinst och flera pallplatser. I år har vi återigen fått UC Guld Sigill med betyget Högsta Kreditvärdighet, AAA-rating från Bisnode och MästarGasell från Dagens Industri.

Di Gasell

Sveriges största kartläggning som ger svar på vad som kännetecknar Sveriges mest framgångsrika företag.

Kriterier för att bli MästarGasell

Mästargasellen delas ut till ett fåtal företag som har sedan starten blivit Gasellföretag i tre år eller fler.

Företaget ska ha utsetts till Gasellföretag minst tre gånger eller fler under de 20 år som Dagens industri har utsett Sveriges främsta tillväxtföretag. Till grund för Gasellundersökningen ligger företagets fyra senaste årsredovisningar.

Ett Gasellföretag ska ha:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.

 

Limetta tilldelas återigen AAA kreditbetyg

Vi är mycket stolta över att återigen ha tilldelats kreditbetyget AAA för högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem.

AAA är det högsta betyget och delas bara ut till aktiebolag. Betyget ges till företag som visat stabilitet över tid och en förmåga att klara både hög- och lågkonjunktur. Kreditbetyget bygger på ett väl beprövat regelverk med över 2 400 beslutsregler.

 

Vad krävs för att få AAA-rating?

Företaget måste vara ett aktiebolag och omsätta mer än två miljoner, varit verksamt i över 10 år och ha nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt. 

Kreditvärdighet är ett företags förmåga att betala sina skulder. Skulderna kan bland annat vara i form av lån och fakturor. För att beskriva kreditvärdighet delar banker och ekonomiska institutioner in personer, företag och länder i kreditvärdighetsklasser, även kallade kreditvärderingsklasser eller ratingklasser. Klasserna har idag olika skalor beroende på vem som förmedlar dem. Det finns följande skalor: från AAA till C, där AAA är bäst.

2020-09-25

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.