Vilka är vi?

En webbyrå i Stockholm med två vinster i Årets Byrå

Vi på Limetta har blivit nominerade till årets byrå i 10 år och har två segrar (senast 2023) vilket innebär att vi har branschens nöjdaste kunder. Och det är nyckeln till framgångsrika webbprojekt. Ni är experter på era kunder och er affär. Vi är experter på digitala lösningar och kan bidra med utifrån-perspektiv och nya idéer.

På Limetta jobbar allt från kreatörer, strateger, frontendutvecklare och backendutvecklare. Vi hjälper er med allt från strategi, koncept och CMS-utveckling och komplexa integrationer och utveckling.

Webbstrategi, UX och webbdesign

Alla webbprojekt har ett mål, men det är inte alltid vägen till målet är helt uppenbar. Det är där webbstrategi kommer in i bilden. Innan vi vet vart vi ska tar vi reda på var vi står och väljer därefter väg, metod och definierar tid och kostnad att ta sig dit.

Vanligaste stegen för strategi, ux och webbdesign när du bygger en ny webb:

1. Uppstartsmöte – definiera mål, uppdraget och scope.

2. Kreativ workshop – hur er affär funkar, hur webben kan stötta affären och öka konvertering och hur ni vill uppfattas av målgruppen.

3. Strategi och koncept - utifrån målen tar vi fram en strategi. Det kan vara hur ett köpflöde ser ut, hur en SEO-strategi kan gynna trafik och affär. Utifrån strategin tar vi också fram ett kommunikativt koncept.

4. UX - första idéer på struktur, flöden och interaktion.

5. Design - visuellt slutförande där vi sätter färg och form på skisserna.

Mer om hur vi arbetar med webbstrategiUX och design

Webbutveckling och systemintegration

Limettas systemutvecklare är med i starten i webbprojektet och arbetar parallellt med UX och design för att säkerställa att även de tekniska aspekterna tillgodoses från början. Användarvänlighet handlar inte bara om flöden och design utan lika mycket om laddningstider och stabila tekniska lösningar. På Limetta har vi några av Sveriges vassaste systemutvecklare och experter för webbutveckling.
Moderna, responsiva webbplatser med avancerade integrationer, javascriptdrivna applikationer och system för produkthantering (PIM) är vår vardag.

Gemensamt för våra tekniska lösningar är att de är baserade på välbeprövad teknik, t ex React, Vue, .NET Core och Azure.

Publiceringsverktyg (CMS) som Optimizely och Umbraco 

Att webbplatserna vi bygger ska fungera optimalt både för dina besökare och för webbredaktörerna som ska arbeta i det, är en självklarhet. Responsiv design, d v s att innehållet på webbplatsen anpassar sig efter den enhet besökaren använder är en hygienfaktor i alla våra projekt.

Vi bygger våra webbplatser på moderna plattformar för webbpublicering och innehållshantering. Med ett bra content management system (CMS) i grunden är mycket vunnet. Vi arbetar i branschledande OptimizelyUmbraco och Wordpress och hjälper våra kunder att välja rätt CMS för just sin webblösning.