Uppdrag

Stjärnurmakarna, redesign av e-handel

Stjärnurmakarna, som är Sveriges största fackhandelskedja för klockor och smycken, behövde hjälp att öka sin varumärkeskännedom, förenkla arbetet för redaktörer och orderavdelningen och få ordning på den stora mängd produktinformation deras sortiment består av. 

 

 

Uppdraget innefattade:

strategi, koncept, design, CMS i Umbraco, grafisk manér.

Hur gjorde vi?

Projektet genomfördes i en tajt projektgrupp där Stjärnurmakarnas marknadsavdelning deltog som aktiva projektmedlemmar. Tack vare det nära samarbetet arbetades den digitala strategin fram och den besvarade frågan:

"Vad ska Stjärnurmakarna göra digitalt och varför?"

Med en tydlig strategi som utgångspunkt tog vi fram ett koncept som flätade samman Stjärnurmakarnas alla butiker, deras krav och önskemål samt kraven från huvudkontoret att öka den digitala försäljningen med 100%.

Resultat

Vi skapade en attraktiv och lättnavigerad webbplats som sätter Stjärnurmakarnas expertkompetens och produkter i fokus. Vi la också fokus på att göra det enkelt för besökaren att hitta sin närmaste Stjärnurmakare-butik.

Slutresultatet har tagits emot väldigt väl av både butikerna i kedjan och Stjärnurmakarnas kunder. Man ser redan att försäljningskurvan pekar uppåt men för att säkerställa 100 procentig ökning krävs kontinuerligt arbete och uppföljning av webbplatsens besökare och deras beteende.

Idag arbetar vi kontinuerligt med Stjärnurmarkarna för att hela tiden optimera webbplatsen utifrån användardata och statistik.

stjärnurmakarna uppdrag

Nyckelfunktioner

Några av nyckelfunktionerna är en snabb och effektiv sökfunktion som gör det lätt för besökarna att hitta den klocka de söker, en smart filtreringsfunktion för sökresultat och listningar, stort fokus på att hitta sin närmaste Stjärnurmakare samt ett enkelt köpflöde.

Produktpresentationerna har stora tydliga bilder med stort utrymme för relevant artikelinformation. Dessutom finns det möjligheter för tillverkarna av produkterna att få berätta om sitt varumärke, sin historia och sitt utbud.

stjärnurmakarna uppdrag

Teknisk lösning

Med Limetta PIM (Product Information Management) förenklar vi artikelhanteringen och säkerställer att Stjärnurmakarna alltid har korrekt artikelinformation, priser och lagersaldo i alla kanaler. Umbraco CMS som redaktionellt verktyg med skräddarsydda redaktionella flöden förenklar det dagliga arbetet för redaktörerna samtidigt som de har ett verktyg för att framgångsrikt kunna kommunicera på den nya webbplatsen. 

För sök- och produktrekommendationer använder vi Limetta Live Search, det gör att besökarna snabbt och enkelt hittar de produkter som de är ute efter. Klarna checkout förenklar betalningsprocessen och gör det möjligt att betala via faktura, kort, direktbetala via bank eller delbetala.

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.