Kungliga Dramatiska Teatern tar hjälp av Limetta

Nyhet

Kungliga Dramatiska Teatern besitter en kulturskatt av bilder, dokument och inspelningar från några av Sveriges mest framstående teateruppsättningar. Stora mängder information med allt från rollbesättning, scenografier och rekvisita finns dokumenterade, vilket ligger i teaterns uppdrag att förvalta teaterhistorien.

Limetta har fått uppdraget att hjälpa Dramaten att digitalisera arkiven, dels för att förenkla arbetsprocessen internt, dels för att i förlängningen kunna distribuera ut den i olika kanaler så att alla kan ta del av den på bästa sätt.

Som plattform använder vi Limettas PIM (Product Information Management), som i vanliga fall tjänstgör som produkthantering i e-handelslösningar, men fungerar lika väl i en lösning som denna; d v s när stora mängder information ska struktureras, relateras till varandra och vara enkla att och snabba att nå.

 

Om Dramaten

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling.

2020-04-08

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.