Limetta med i årets jury för Umbraco Award

Nyhet

Varje år utser en jury vinnare i Umbraco Award, tävlingen som belönar kategorier som ”Best Cloud Solution”, Best Custom Solution” och ”Best Design”. I år medverkar Limettas Business Director, Ebba Burenius i juryn. Vi passade på att ställa några frågor.

Limetta med i årets jury för Umbraco Award

Berätta, hur går juryarbetet till?

Vi läser in oss på uppdragsbeskrivningar för de olika kategorierna och tar även del av casefilmer och annat relevant material vilket kan vara att förstå på övergripande nivå hur t ex front- och backendlösningen för bidraget ser ut. Därefter gäller det att sortera och göra en objektiv bedömning som ändå präglas av respektive jurymedlems individuella tyckande, expertkompetens och erfarenhet.

Personligen tycker jag att samtalen och dialogen med övriga i juryn är det som är roligast och mest utvecklande. Har varit med flera gånger att någons perspektiv har förändrat hur vi sett ett bidrag, och hur vi slutligen bedömer det. Allt kan hända under dagarna vi avsätter för att gå igenom bidragen, projekten som ansågs som självklara inledningsvis är inte alls givna att vara dem vi slutligen korar till vinnare.

Du har suttit med som jury i ett flertal andra tävlingar. Har du några tips vad man som byrå eller företag ska tänka på om man bestämmer sig för att tävla och skicka in ett bidrag?

Absolut! En av de viktigaste delarna är att presentera caset så utförligt, inspirerande och beskrivande som möjligt. Tänk på att juryn med största sannolikhet inte känner till projektet, sajten eller vad ni nu tävlar med. En jury har många bidrag att läsa in sig på, så underlätta för dem och hjälp gruppen att på ett så tydligt sätt som möjligt förstå storheten - oavsett om lösningen gäller design, användarupplevelse eller teknik.

Har ni gjort några mätningar ni kan relatera till, hur har slutresultatet blivit?

En jury vill se kreativ höjd - oavsett om det gäller koncept, UX/design eller smarta lösningar rent tekniskt. Men också mätbara effekter. Tydlighet gällande måluppfyllnad gör det betydligt enklare för juryn att förstå och utvärdera bidraget.

Avslutningsvis, vilka vinner Umbraco Award i år?

Haha, det kan jag ju inte berätta nu!

Tyvärr fick årets Codegarden, Umbracos årliga konferens i Odense, ställas in pga coronaviruset. Det gör att vi utser och firar vinnarna i ett streamat event den 27 maj istället. Håll utkik, jag hoppas Umbraco slår på stora trumman!

2020-05-15

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.