Att vara praktikant på Limetta

Blogginlägg

Varje år tar vi emot praktikanter från framför allt tekniska utbildningar där eleverna ska ut i LIA, Lärande i arbete. Vi på Limetta tycker att det här är ett gyllene tillfälle att träffa och lära känna morgondagens nya stjärnor och där vi samtidigt kan vara med och bidra till lärande och på så sätt ge tillbaka till branschen. Självklart ser vi alltid en stor möjlighet att så småningom också kunna rekrytera, vi går alltid går in med inställningen att praktikperioden ska vara långsiktig – både för oss som byrå men självklart även för de studerande.

 

Vi tog en kaffe med Jakob Edéus, som under 16 veckor i vår gör sin andra praktikperiod hos oss på Limetta i samband med studier på Medieinstitutets KY-utbildning Front End Developer.

Jakob Edéus - Front End Developer och praktikant på Limetta Digitalbyrå

 

Hej Jakob! Varför valde du att göra din praktik på Limetta?

Jag kom i kontakt med Limetta första gången då en av era anställda sitter i vår utbildnings ledningsgrupp och var på skolan och presenterade sig. Fick ett gott intryck och kollade upp Limetta som företag, efter det skickade jag iväg en ansökan om praktikplats.

När jag väl kom på intervju fick jag en mycket seriös bild av hur Limetta tar sig an praktikanter, det finns en tydlig plan och det kändes som om byrån verkligen ville satsa på en.

En annan stor grej var att jag verkligen ville prova på att jobba på byrå, att arbeta i en miljö med flera varierande projekt kändes jättespännande. Jag pratade med tre olika byråer men fick bäst känsla för Limetta så därför har jag valt att göra både min första och andra praktikperiod här.

 

Jacob är praktikant på digitalbyrån Limetta - här med kollegorna

 

Berätta, vad är den största skillnaden att komma ut och testa på byrålivet jämfört med att studera?

Den stora skillnaden mot att vara i skolan är att arbetet på byrån har tydliga budgetramar och att man alltid är omgiven av expertkompetens. När vi har suttit i skolan befinner vi oss vi mer eller mindre på samma nivå, ibland får vi sitta och gissa oss till vad som är rätt. På Limetta är det en annan värld med helt andra dialoger där man känner verkligen känner av att man omges av kompetens och erfarenhet.

 

 

Har du något tips till andra som söker en praktikplats och vad som kan vara bra att tänka på?

Gå på olika intervjuer och jämför vad byråerna kan erbjuda, jag tycker magkänslan är jätteviktig. Som praktikant ska man ju både trivas och utvecklas men självklart är det viktigt att förstå att man måste bidra med såväl drivkraft och engagemang också.

 

Avslutningsvis, vad ser du dig själv om tre år?

Jag hoppas jag jobbar gärna kvar på Limetta, jag trivs jättebra här!

Självklart vill jag utvecklas i min roll och ta mer ansvar – helt enkelt bygga användbara produkter och tjänster som underlättar folks liv och vardag. Jag hoppas jag är med och kan göra skillnad på riktigt

 

2020-02-10

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.