Tipsen för att välja digitalbyrå

Blogginlägg

Vi ger våra bästa tips hur du som beställare säkerställer att ni som organisation väljer rätt digital partner.

Vi ser en tydlig förflyttning där bolagens digitala affär hamnar högre och högre upp på agendan och prioriteras på ett annat sätt än tidigare. Som en naturlig följd blir de digitala projekten affärskritiska på ett helt annat sätt vilket så klart ställer höga krav på de partners man arbetar med.

ebba-burenius-välja-digital-byrå-limetta.jpg

 

Hur gör man då för att välja rätt byrå?

En generell rekommendation är att överväga en handfull olika samarbetspartners initialt, gör en shortlist över byråer ni skulle vilja arbeta med. Kanske har du fått rekommendationer, arbetat med några sedan tidigare eller gjort en egen första research. Besök byråerna så du får en känsla för hur man arbetar och vilken kultur som finns på byrån, be dem berätta hur de skulle vilja ta sig an uppdraget och vilka processer man arbetar med.

Vad ska man tänka på i urvalsprocessen?
  1. Se till att definiera uppdraget tydligt – vad ska ni göra och vilka mål vill ni uppnå. Tänk både strategiskt och taktiskt här.
  2. Fundera över hur väl byrån kompletterar era interna resurser. Ett bra samarbete mellan er är en nyckel för att lyckas.
  3. Hur mycket uppmärksamhet kommer du få som kund? Kommer ni vara en liten kund hos en stor byrå eller tvärtom?
  4. Vilken typ av kompetens och erfarenhet behöver ni? Förankra internt hur byråns profil ska se ut så ni har samsyn på vilka parametrar ni ska utvärdera ett framtida partnerskap.
  5. Hur mycket tid kan du och ditt team lägga på att finnas tillgänglig för din byrå? Arbetar du med en fullservicebyrå innebär det oftast en kontaktperson, ska du jobba med en mer nischad partner kan det krävas mer av dig som beställare då det sällan endast är en byrå inblandad i projektet.
  6. Kanske viktigast av allt - hur känns det i magen? Det är ju trots allt människor ni ska arbeta med. Hur är engagemanget och personkemin mellan er? Stämmer byråns värderingar överens med dem ni står för? Hur långsiktiga är byrån när det gäller allt från kundrelationer och hur man behåller den egna personalen? 

Lycka till!

2020-03-05

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.