Liber Lunis, digitalt läromedel för SFI

Nyhet

Liber har ingått samarbete med Limetta för att få stöd i att utveckla en ny plattform, Liber Lunis. I plattformen finns ett av Sveriges största digitala läromedel för svenska för invandrare, Liber Sfi Digital. 

Limetta hjälper att förnya Liber Lunis, ett av Sveriges största digitala läromedel för SFI. Syftet med projektet är att utveckla en plattform för digitala läromedel för språkinlärning. Läromedlen innehåller tydlig pedagogik i en modern och responsiv design som gör det ännu lättare för eleverna att lära sig svenska när och var som helst, till exempel via mobilen. 

Liber Lunis - Mikael Mathison är projektledare på digitalbyrån Limetta

Vi är väldigt glada över att få den här möjligheten till att fördjupa vårt samarbeta med Liber. Det är roligt att ta till vara de digitala möjligheterna på bästa möjliga sätt” säger Mikael Mathison som är Projektledare för projektet på Limetta.

Liber Lunis - Digitalt läromedel för SFI

Om Liber Lunis

Liber Lunis är ett digitalt läromedel för Sfi. Med Liber Sfi Digital "Lunis" löses många sfi-knutar i ett slag. Undervisning på såväl heltid som distans och flex, följ elevernas aktivitet och tilldela uppgifter. Eleverna kan träna på svenskan när och var som helst, på individanpassad nivå.

Liber Digitala läromedel

Limetta har genom åren utvecklat en rad digitala projekt för Liber. Nedan kan du läsa mer om de olika digitala projekten inom läromedel.

Liber webbapp

Liber tillhandahåller en mängd digitala produkter och en uppskattad och använd del är deras webbappar. Webbapparna är gratis och används av elever i olika åldrar och fungerar som ett övningskomplement till Libers olika böcker.

Läs mer om Liber webbapp

Liber IST - interaktiv skrivtavla

Liber bad oss bygga en webbapp för speciellt framtagen för interaktiv skrivtavla (IST). Liber ville själva kunna skapa digitala laborationer knutna till olika kapitel i deras läromedel. Laborationerna genomförs sedan på en interaktiv skrivtavla i klassrummet under pedagogisk ledning av läraren.

Läs mer om Liber IST

Liber digitala läromedel

Tillsammans med Liber har vi tagit fram en applikation som ger traditionella böcker nytt liv - fortfarande med samma höga kvalitet på innehållet, uppgraderat med smarta funktioner som gör lärandet roligare för elev och smidigare för lärarna. Utgivningen består av en mängd serier i olika ämnesområden för olika åldrar.

Att digitalisera varje läromedelsserie för sig vore orimligt ur ett tids- och kostnadsperspektiv, så därför kontaktade Liber oss och undrade om vi kunde hjälpa dem att ta fram en applikation som kan hantera i princip alla titlar, så länge de läses in på ett strukturerat sätt.

Läs mer om Liber digitala läromedel

Om Liber 

Liber är ett av Sveriges ledande förlag. Genom samarbete med de främsta forskarna och författarna erbjuder de läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur av hög kvalitet. Med målet att alla ska lyckas med sina studier står de för kunskap som gör skillnad – genom hela livet.

Här hittar du Lunis (kräver konto och inloggning)


Du kanske även är intresserad av

Digital ordlista

 

 

2018-08-14

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.