Travskola.se - Ny webb som gör det enklare att hitta och boka travskolor - Limetta Digitalbyrå
Kunduppdrag

Ny webbplats som gör det enklare att hitta och boka travskolor

Det blev ett roligt, spännande och lärorikt projekt när vi fick uppdraget att designa Svensk Travsports nya webbplats - Travskola.se


Uppdraget

Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. De leder, organiserar och utvecklar travsporten och däribland travskolor som finns på travbanor runt om i landet. De kom till oss för att få hjälp med att designa en helt ny webbplats som skulle samla alla kurser och travskolor på ett och samma ställe. Man ville samtidigt öka kännedomen om travskolor, öka antal elever och samtidigt ge möjlighet att boka kurser online.

Travskola.se - Ny UX, design, SEO och webbutveckling - Limetta Digitalbyrå

Tidigare fanns all information om travskolor och kurser på respektive travbanas webbplats. Det här gjorde det svårt för användare och potentiella kunder att faktiskt hitta och boka en kurs. Få kände till att det fanns travskolor och många hade förutfattade meningar att trav handlade om tävlingar, spel och bara är till för de som redan kan rida. Men trav är så mycket mer! Visste du till exempel att det finns travskolor för alla åldrar och kunskapsnivåer - precis som på en ridskola eller fotbollsskola? Att man kan anordna ett travkalas eller gå ett travläger? Eller att företag kan varva en powerpoint med tandemkörning på sin nästa konferens? Det hade i alla fall vi ingen aning om innan vi påbörjade projektet, men desto roligare blev uppdraget när vi fick grotta ner oss i en helt ny bransch.

 

Uppdraget i korthet:

  • Samla alla kurser på en ny webbplats
  • Öka kännedomen om travskolor
  • Få fler att anmäla sig till en kurs
  • Ge möjlighet att boka kurser online
Travskola.se samlar alla kurser på en ny webbplats - Limetta Digitalbyrå

Hur vi tog oss an uppdraget?

Ett team från Limetta genomförde workshops tillsammans med en arbetsgrupp från Svensk Travsport. Här fick vi lära oss mer om branschen och förstå de grundläggande affärsmålen. För att lära känna och förstå användarnas behov utförde vi intervjuer. Genom användarscenarion definierade vi behoven och utmaningarna. En struktur med tydliga flöden togs fram och trådskisser visualiserade viktiga funktioner och komponenter. Vi arbetade igenom grafisk profil och tonalitet och tog fram ett nytt designmanér som resulterade i färdiga designskisser.

 

Lösningen - en modern och användarvänlig webbplats

Projektet kom att involvera flera av våra kompetenser så som UX, design och frontendutveckling och backendutveckling. Den nya webbplatsen präglas av tydliga flöden och funktioner som ger användarna en självklar plattform för att enkelt hitta och boka en kurs. För att öka kännedomen om travskolor förmedlar webben tydligt vad en travskola är och för vem. Vi visar också på bredden i utbudet på ett tydligt sätt.

Travskola.se - en modern och användarvänlig webbplats - Limetta Digitalbyrå

Designarbetet tog avstamp i en tidigare delvis framtagen grafisk profil med blått och gult som dominerande färger. Blått och gult antyder både ”svenskt” och har koppling till Svensk Travsport. Tydlighet och enkelhet är nyckelord i det övergripande designmanéret. För att behålla god läsbarhet och tillgänglighet används till exempel gult endast mot mörkare färger. En välavvägd typografi kombinerat med enkel färgskala och tydliga budskap skapar en god balans. Bildmanéret i den nya designen är en viktigt komponent som ska återspegla travsportens mjuka värden. Det ska vara inkluderande och tillgängligt, avbilda ryttare och välmående hästar i autentiska och glädjefyllda miljöer.

Lösningen blev en modern och användarvänlig webbplats med ett logiskt användarflöde, neutrala färgval och en typografi som inger trygghet, seriositet och lyfter utvalda komponenter på ett genomtänkt sätt.

 

Uppdraget involverade kompetenser så som:

  • UX
  • Design
  • Workshops
  • Intervjuer
  • Frontendutveckling
  • Backendutveckling

 

Besök travskola.se


Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.