Uppdrag

Min Veterinär - ny webbplats och grafisk profil i Umbraco

Evidensia är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård och var i behov av en webbplats och visuell identitet för sitt nya varumärke Min Veterinär. 

Med Min Veterinär kan djurägare enkelt och smidigt träffa en veterinär direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Tjänsten är ett naturligt komplement till hela vårdkedjan som Evidensia erbjuder. 

Limetta fick i uppdrag att se över både UX, design och webbutveckling för Min Veterinär.se. Syftet med webbplatsen var att fungera som en informationswebb och ingång för den befintliga bokningsplattformen. Vi har även tagit fram design för varumärkets tillhörande app.

Målet var att skapa en trovärdig och professionell design och användarupplevelse för en veterinärtjänst som ger rådgivning för djur. Webbplatsen skulle fungera som en enklare informationswebb och vara en ingång för den befintliga bokningsplattformen. I uppdraget ingick att ta fram en ny grafisk profil för webben som skulle förmedlar den trygghet och kunskap som varumärket står för. Stort fokus låg också på att framhäva de erfarna och kunniga veterinärerna och deras passion för djur. Eftersom Min Veterinär är en del av Evidensia var det viktigt att framhäva kopplingen däremellan samtidigt som det skulle finnas ett tydlig fokus på det nya varumärkets egna identitet.

När vi gör en grafiska profil tar vi fram ett bibliotek med färgkoder, fonter och designade komponenter och moduler. Här valde vi att använda en lila profilfärg som associeras med lugn, förtroende och professionalism. Vi utvecklade även en passande färgskala samt typografi.

För webbplatsen såg vi till att skapa en logisk innehållsstruktur och tydliga kontaktvägar så att den skulle vara lättnavigerad och enkel för användaren att hitta rätt. Vi tog även fram design för en tillhörande app där användaren enkelt och smidigt ska kunna boka ett veterinärbesök direkt i mobilen eller surfplattan. 

Webbplatsen utvecklades i Umbraco - ett kraftfullt men lättarbetat CMS, som lämpade sig utmärkt för det behovet som fanns. Idag använder de flesta mobilen när de surfar. När vi designar utgår vi därför från mobile first, det vill säga ett mobilt gränssnitt där designen anpassar sig responsivt utifrån skärmens storlek. Min Veterinär var inget undantag och vi byggde därmed en responsiv design för att bäst anpassa innehållet till användarnas behov. Resultatet blev en snygg och funktionell webbplats som på ett tydligt sätt förklarar erbjudandet och tydliggör kontaktvägar för den befintliga bokningsplattformen.

Om Min Veterinär

Min Veterinär är en digital veterinärklinik som drivs av en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård, Evidensia. På 63 djursjukhus och kliniker runt om i Sverige arbetar ca 900 veterinärer och de tar emot över 1 miljon patientbesök varje år. Med Min Veterinär kan användaren enkelt och smidigt träffa en veterinär i mobilen, surfplattan eller dator på en tid och plats som passar.

Besök Min Veterinär.se

Om Evidensia

Evidensia är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. "Tillsammans är vi starka." Det är den enkla tanken bakom Evidensia. Tillsammans arbetar Evidensia för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, mot morgondagens djursjukvård. De erbjuder veterinärmedicinsk service i världsklass.


Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss