Grafisk profil & användarvänlig webbplats åt SIFU - Limetta Digitalbyrå
Kunduppdrag

Grafisk profil och användarvänlig webbplats åt SIFU

Vi har tagit fram en helt ny grafisk profil och användarvänlig webbplats åt SIFU, som är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag.


Uppdraget

Uppdraget gick ut på att ta fram dels en grafisk profil och dels en ny webbplats i framkant som på ett enkelt sätt kunde presentera deras kursutbud.

Den nya grafiska profilen behövdes i och med att SIFU bytte namn från Teknologisk Institut och man såg då tillfälle att modernisera uttrycket och utseendet.

Webbplatsen behövde lösa många av de önskemål och krav som både SIFU och kunderna hade. Kurser behövde en tydligare paketering men även beskrivande information om vilka SIFU är behövde presenteras. Vi strävade efter att webbplatsen skulle underlätta för användare att hitta, gilla och konvertera.

I uppdraget ingick även att skapa en bättre användarupplevelse, optimerad för SEO, och smidigare administration. Projektet involverade flera av våra affärsområden, så som UX, design, webbutveckling, samt framtagandet av en grafisk profil.

Målet var att ta fram en användarvänlig webbplats som på ett begripligt sätt kunde förmedla både säljande text om kurser, men också information om kurstillfällen, kostnader, agendor och dylikt. Den skulle också vara sömlöst integrerat mot lärplattformen EduAdmin. Ett annat mål var att bibehålla befintlig trafik och öka antalet besökare.

Ny grafisk profil för webb och print - Limetta Digitalbyrå

Så gick vi tillväga

För att ta reda på användarnas behov och de utmaningar som fanns utgick vi ifrån statistisk analys och workshoparbete tillsammans med SIFU. Genom att kartlägga utgångsläget kunde vi definiera de mest prioriterade områdena.

Vi hade även djupgående samtal med leverantören av lärplattformen EduAdmin, som skulle användas för att administrera kurserna, så vi kunde skapa en sömlös upplevelse för både SIFU och slutkunder.

Insikterna från förarbetet gav oss en riktning och starkt beslutsunderlag för hur strukturen för webbplatsen skulle bli men också vad som var viktigast att förmedla.

Vi har:

  • Gjort noggranna behovsanalyser
  • Identifierat trösklar och förbättringsområden
  • Sett över användarflöden
  • Förbättrat och förenklat strukturen

 

Teknikval

För att uppnå målet med en moderniserad webbplats som är lätt att administrera behövde vi även fokusera på ett praktiskt och smart innehållshanteringssystem, ett nytt CMS (Content Management System).

Efter vår workshop med administratörerna föll valet på Umbraco, i deras prisvärda molnlösning Umbraco Cloud. Ett lättanvänt och tydligt system som underlättar hantering av innehåll på ett intuitivt sätt.

Umbraco är också tillräckligt anpassningsbart för att hålla i den sömlösa integrationen mot lärplattformen i bakgrunden så att redaktören inte behöver redigera material på flera ställen. Det gav den en praktisk översyn och kontroll på ett och samma ställe. Därutöver kunde vi smidigt behandla kursdatan från lärplattformen för att sökmotoroptimeras (SEO) inom webbplatsens struktur.

Lösningen blev ett lättarbetat och bra system för både redaktörer, administratörer och utvecklare, för att inte glömma användarna. Det är ett open source-system som är väldigt anpassningsbart och har en stark och aktiv utvecklarbas som håller verktygen uppdaterade och säkra.

Molnlösningen Umbraco Cloud som CMS - Limetta Digitalbyrå

Resultatet - en modern och strömlinjeformad webbplats

Resultatet av vårt arbete är en moderniserad och strömlinjeformad webbplats. Tillsammans med en stilren logotyp och designmanér har vi lyckats skapa den känsla SIFU önskade förmedla. Med en förbättrad struktur och förenklade flöden för både administratörer, redaktörer och slutanvändare är det numera enkelt att hitta rätt. Genom en behaglig och uppdaterad design har vi skapat en klarsynt och välkomnande upplevelse.

 

Navigering och struktur

För att skapa en logisk innehållsstruktur har vi delat in och flyttat om innehåll på sajten. Den nya navigationen ger användarna en enkel överblick av innehåll och utbud, samtidigt som den inspirerar och förmedlar de möjligheter den fortbildning SIFU kan bistå med. Tillsammans med en förbättrad sökfunktion ser vi till att relevant information når slutanvändaren vid rätt tillfälle.

Modern och strömlinjeformad webbplats - Limetta Digitalbyrå

För att stödja en mix av rationella och emotionella beteenden har vi varvat komponenter som gör det enkelt för användare att hitta och boka en kurs, samtidigt som vi förmedlar en känsla för vilka SIFU är. Snabbingångar som kompletteras av visuellt tilltalande puffar till utvalda sidor stödjer ett utforskande beteende.

 

Genom att återanvända strukturerade komponenter och förbättra begrepp och tonalitet på texter, rubriker och call-to-action har vi gjort det enkelt att hitta rätt. Vi har optimerat kurssidor för att smidigt kunna samla all relevant information på ett och samma ställe. Fokus låg även på att göra det enkelt att boka en kurs och hitta relaterade kurser.

 

Sidfot har fått en mer SEO-vänlig layout och innehåller numera viktiga snabblänkar, en textyta och klickbara kontaktuppgifter.

Enklare att hitta och boka en kurs hos SIFU - Limetta Digitalbyrå

Grafisk profil

Den grafiska profilen uppdaterades i samband med designen av webbplatsen, vilket resulterade i den nya logotypen, färgerna och typsnitten som signalerar framåtanda, tydlighet och professionalism. Vi siktade även på att signalera förtroende, kunskap och hopp med utgångspunkt i SIFU:s värderingar. Detta är ett genomgående tema i allt från färger, layout, tonalitet och bildmanér på människor i kontext.

 

Typsnittet Roboto som valdes är ett lättläst webbtypsnitt som funkar över tid. Färgskalan resulterade i en stabil och pålitlig grundfärg i tidlös och neutral ton. Som komplement till den mörkblåa färgen används ljusa, positiva färger. Till det adderades färger i olika valörer för att framhäva element så som viktiga Call-to-actions.

 

Den nya designen skapar en varm, positiv och välkomnande känsla samtidigt som den inspirerar och konverterar.

SIFU hette tidigare Teknologisk Institut - Limetta Digitalbyrå

Om SIFU

SIFU är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Deras verksamhet syftar till att förbättra näringslivets konkurrenskraft, samhällets välstånd och människors liv. Deras mål är att vara det självklara valet för ökad kompetensutveckling.

Med hundratals kurser och konferenser bidrar SIFU årligen till olika personers kompetensutveckling. Det här gör SIFU till ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom specifika branscher. De ger sina kursdeltagare värdefulla kunskaper och erfarenheter så att din organisation tryggt kan möta omvärldens krav på utveckling och förändring. SIFU utbildar främst inom teknik och ledarskap, samhällsutveckling, offentlig administration, vård och skola. Deras kunder kommer från både privata och offentliga företag, små som stora organisationer.

Kolla in sifu.se


Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss