Uppdrag

Effektiv PIM-lösning till Granit

 

Granit ville förenkla och förbättra hanteringen av sin produktinformation och vi hjälpte dem med ett skräddarsytt PIM-system (Product Information Management)


Projektet

Granit ville förenkla och och förbättra hanteringen av sin produktinformation och önskemålet var att produktdata, digitala tillgångar, texter, priser och annan relaterad information skulle vara samlade i ett enda webbaserat system som skulle vara lätt att uppdatera och som kunde kommunicera med alla Granits berörda system, tex affärssystemet, webbplatsen och butiksskyltsystemet.

Limetta PIM-plattform blev lösningen som skulle erbjuda en högre effektivitet och möjlighet att centralt kommunicera ut informationen till olika kanaler. Med vår PIM kan Granit skapa och ta kontroll över produktupplevelsen i alla säljkanaler samtidigt som man minskar "Time to Market".

Limetta anpassade PIM-lösningen efter Granits speciella förutsättningar och önskemål. Vi tog även fram en mediabank för Granits samtliga digitala resurser, som är tillgänglig inte bara för Granits anställda, utan även externa samarbetspartners, press och leverantörer.

Nyckelfunktionalitet:

  • Hantering av stora datamängder
  • Automatiserad import av data från affärssystemet
  • Automatiserade exporter av produktdata till publika webbsidor och e-handel
  • Hantering och publicering av produktinformation på flera olika språk med AppYards Multi Market-funktion
  • Enkel och smidig hantering av användare och användarrättigheter
  • Behovsanpassat arbetsflöde för Granits organisation
  • Personliga och individanpassade "dashboards" för snabb översikt

Om Granit

Granit är en kedja av design- och livsstilsbutiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Fokus är att kunna erbjuda produkter som innebär hållbarhet för människor, miljö, konsument och producent. 

Hos Granit hittar du inredning, förvaringslösningar, köksartiklar med mera, alla produkter men naturnära anknytning i val av material, färg, hantverk, hållbarhet och livslängd. 

Granit