6 fördelar med Umbraco Cloud - Limetta Digitalbyrå Umbraco Gold Patner
Teknik

Umbraco Cloud – anpassade lösningar i molnet

Molntjänster är en stor trend inom digitalisering och allt fler företag väljer att överföra sin verksamhet till molnet. Umbraco Cloud är en av de tjänster som blivit allt populärare. Här berättar vi mer om Umbraco som cloudlösning.


Umbraco som CMS

Umbraco som CMS (Content Management System) är en av de mest uppdaterade och säkraste plattformarna som finns. Samtidigt som det är kraftfullt har den ett tilltalande, lättarbetat och flexibelt redaktörsgränssnitt.

Eftersom varje projekt är unikt med olika behov och krav, kan plattformens flexibilitet ge en frihet i att kunna anpassa funktioner efter hur man själv vill. Man kan alltså skala bort knappar och funktioner som man aldrig använder. På så sätt använder man bara den kapacitet och datorkraft som verkligen behövs.

Umbraco går relativt enkelt att integrera med andra system och har API:er, vilket gör att man kommer åt alla funktioner direkt via kod. Det går dessutom att bygga till ny funktionalitet om något skulle saknas för ens individuella behov.

 

6 fördelar med Umbraco Cloud

 1. Tillgång till allt, alltid
  Alla digitala tjänster behöver någonstans att bo, och molnet är en sådan lösning. Att lagra något i molnet innebär att program, dokument och filer lagras online, eller via servrar som drivs och underhålls av någon annan än dig själv. Det här betyder att du har tillgång till all din data bara genom att vara uppkopplad till internet, oavsett vilken enhet du använder dig av.

 2. Automatiska uppdateringar
  En av fördelarna med just Umbracos molnlösning är att den levererar de senaste buggfixarna och säkerhetsfunktionerna automatiskt. Så när nya funktioner kommer är det väldigt enkelt att ta del av uppdateringarna. Vinsterna är att din sida kontinuerligt och automatiskt hålls uppdaterad och skyddad. Mer resurser kan då läggas på att faktiskt bygga. En annan av molnets fördelar är att det paketerar och distribuerar live till sajten genom ett enda klick. Du som kund kan också få specialanpassade hostinglösningarna för just Umbraco, kombinerat med tryggheten och storskaligheten hos Microsofts molnplattform Azure.

 3. Separata utvecklingsmiljöer
  Eftersom nya funktioner görs och testas i separata miljöer blir det på så sätt oftast inte några större driftsstörningar. Uppdateringar påverkar alltså inte användarupplevelsen negativt, och användarna blir inte varse om allt det som sker bakom kulisserna.

 4. Sparar tid och pengar
  Företag som flyttar över till en molntjänst kan även spara pengar. Istället för att betala för dyra servrar som du delvis kanske inte nyttjar, betalar du oftast per månad och för den kapacitet du faktiskt använder.

 5. Högre kvalitet, bättre lönsamhet
  I och med att Umbracos cloudtjänst ger dig tillgång till funktioner som förenklar och effektiviserar processer, kan det också generera produkter och tjänster med högre kvalité och bättre användarupplevelser. Det i sin tur kan ge nöjdare kunder och bättre lönsamhet.

 6. Hållbart
  Förutom att molnet kan ha en rad tekniska och ekonomiska fördelar är molntjänster överlag miljömässigt hållbart. Eftersom det går att anpassa kapaciteten efter behov förbrukas bara den energi man faktiskt behöver. De kräver dessutom betydlig mindre energiförbrukning än en extern serverhall. Du får alltså en hållbar lösning med mindre miljöpåverkan.
Umbraco Cloud är en säker och uppdaterad plattform - Limetta Digitalbyrå

Visste du att Umbraco är det en av de mest uppdaterade och säkraste plattformarna som finns? Med data lagrat i molnet har du tillgång till allt oavsett enhet, tid och plats.

Funktionellt redaktörsgränssnitt med smarta funktioner

 

 • Redaktörsvänligt gränssnitt

Ett krångligt eller fult redaktörsgränssnitt sänker användarupplevelsen för den som ska administrera. Med Umbraco behöver man inte oroa sig för det. Det är både rent, snyggt och välstrukturerat och har en bra innehållseditor. Systemet för publicering är heltäckande, vilket gör det möjligt att spara och förhandsgranska halvfärdiga sidor utan att publicera dem. Det finns även möjlighet att avpublicera eller tidsstyra inlägg.

 

 • Historik och versionshantering

Skulle man av misstag råka ta bort ett stycke som inte skulle tas bort finns det inbyggd historik. Versionshanteringen gör att man kan se vilka ändringar som har gjorts och därmed kan man gå tillbaka till en tidigare version om något skulle bli fel. Även förhandsgranskningen som visar hur sidan kommer att se ut i alla olika typer av enheter, är en användbar funktion.

 

 • Mediebibliotek och admin

Umbraco har ett organiserat mediebibliotek för bilder, dokument och andra typer av filer som uppskattas av många redaktörer. Den inbyggda sökfunktionen underlättar när man vill söka efter en viss sida eller ett visst innehåll. Med ett komplett system för användare, användargrupper och roller, kan man enkelt administrera rättigheter.


 

Limetta och Umbraco Cloud

På Limetta gillar vi att arbeta med Umbraco och sedan en tid tillbaka är vi en av två Umbraco Gold Partners i Stockholm. En av anledningarna till att just denna cloudtjänst blivit vår främsta go-to har att göra med dess kraftfulla och säkra CMS, där det går att skräddarsy sin hostinglösning.

Limetta är Umbraco Gold Partner - Limetta Digitalbyrå

Eftersom Umbraco ett flexibelt och säkert CMS kan vi anpassa lösningar efter kundens specifika behov. Molnlösningens automatiserade processer gör vårt arbete mer kostnadseffektivt. Vi kan lägga mindre tid på repetitiva arbetsuppgifter och mer tid på att bygga digitala tjänster som våra kunder och deras användare gillar och vill använda. För oss är det viktigt att utvecklingen sker i stabila och säkra miljöer, där vi på ett effektivt sätt kan testa all ny funktionalitet innan den går live. Det här tillhandahåller Umbraco Cloud på ett smidigt och säkert sätt.


Vill du veta mer om hur
vi kan hjälpa dig?


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss


Läs även

Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med oss?
Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.