Kunskapsgymnasiet får ny UX och design - Limetta Digitalbyrå
Kunduppdrag

Kunskapsgymnasiet får en makeover

Först ut var Kunskapsskolan men nu får även Kunskapsgymnasiet nytt utseende. Ett projekt som kom att präglas av mycket skratt, glädje och hårt arbete med bästa teamet.

Kunskapsgymnasiets utbildningar utgår från varje individ. Elever lär sig ämneskunskaper samtidigt som de utveckla sin förmåga att leda sig själv och andra. Med fokus på självledarskap och studiecoachning främjar man elevernas personliga utveckling och att stå redo för livet efter gymnasiet.


 

Uppdraget


I uppdraget ingick att se över UX och design för Kunskapsgymnasiet.se och de enskilda skolornas webbplatser. Målet med den nya webbplatsen var att säkerställa att användarna snabbt och enkelt ska hitta relevant information, förstå informationen och agera.

Budskapet man försökte förmedla försvann lite i bruset av all information på den befintliga sajten. Vi behövde därför skapa en enklare struktur med tydligare flöden och förenkla nyttan med vad de erbjuder. Med eleven i fokus och affärsmålen som stöd har vi utgått från konceptet “vad vill och behöver eleverna veta?” Kunskapsgymnasiet ville att den nya webbplatsen skulle vara modern och lättnavigerad samtidigt som den skulle kännas seriös, trygg och välkomnande.

De ville också lägga större fokus på gymnasievalet än de tidigare gjort och ha en igenkänning till grundskolesajterna vi tidigare tagit fram.

Ny UX och design med fokus på gymnasievalet - Limetta Digitalbyrå

Syftet och mål med nya webbplatsen

Att:
  • förklara vem vi är och vårt koncept (lyfta fram ledarskapskonceptet och vad som är speciellt för oss)
  • rekrytera elever och lärare
  • stärka varumärket
  • göra det lätt för besökarna att hitta rätt information
  • ha en struktur som följer dagens surfbeteende
  • införa ”vänliga” och logiska url:er
  • göra om innehållet - bilder och texter
  • sprida nyheter om Kunskapsgymnasiet
  • profilera rektorerna så att de blir ett ansikte för skolan
  • göra det lätt för elever och vårdnadshavare på skolorna att hitta praktisk information om skolan
Ny webb med UX och design som stärker varumärket och gör det lättare att hitta - Limetta Digitalbyrå

Designkoncept


Kunskapsgymnasiet har en orange färg som profilfärg och den kombinerade vi tillsammans med en djärv och mognare mörkgrå. Den orange används dels mättad och stark där den ska göra intryck eller konvertera och i en ljusare variant för bakgrundsplattor. Tillsammans med komplementfärgerna turkos och ljusgrå skapar de en fin kontrast och harmoni. Vi tog också fram ett koncept för bilder med frilagda personer mot färgade bakgrunder.

Resultatet - en modern, visuell och användarvänlig webbplats - Limetta Digitalbyrå

Resultatet - en modern, visuell och användarvänlig webbplats


På den nya webbplatsen har strukturen gjorts om och förenklades. Texter och det sätt som innehåll presenteras har förfinats och ger nu en tydligare bild av vad Kunskapsgymnasiet står för.

För att arbeta så kostnadseffektivt som möjligt har vi återanvänt en del komponenter från projektet med grundskolan. Genom att vi behållit upplägget på startsidan med en stor toppbild och toppnavigation skapar vi en tydlig igenkänning.


Programsidorna har fått ett rejält lyft med nya smarta funktioner, ett bildgalleri och en layout som gör sidan mer tilltalande. Vi tog också fram ett nytt koncept för att hjälpa elever med gymnasivalet. Den befintliga grafiska profilen uppdaterades för att bli mer sammanhållen och modern.

Till Kunskapsgymnasiets webbplats


Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss