Blogginlägg-

Att skapa kreativt

Att ha ett kreativt yrke kan ofta innebära stora utmaningar, ibland kan det kännas som att man kontinuerligt måste uppfinna hjulet varje gång man ska leverera något bra. Det gäller att stå ut från massan, göra något som intresserar mottagaren. Samtidigt finns det massor av andra aspekter man måste ta hänsyn till när man designar för webben... Det ska vara tillgängligt för alla, det ska fungera på alla enheter som finns idag, det ska oftast “sälja” och locka besökaren till att stanna kvar längre än de där två-tre sekunderna som vi idag pausar när vi precis kommit in på en webbsida.

Allt det där är en självklarhet för oss i Creative på Limetta, men vart får vi vår inspiration? Hur håller man sig ajour med trenderna, kreativa lösningar och hur man hanterar de verktyg som förverkligar våra kreativa visioner?

Steve Jobs ord om kreativitet:

"Creativity is just connecting things. When you ask creative people how they did something, they feel a little guilty because they didn't really do it, they just saw something. It seemed obvious to them after a while. That's because they were able to connect experiences they've had and synthesize new things."

Som tur är finns det massor av kreativa och duktiga människor där ute som brinner för att dela med sig av deras skapelser. För att skapa något aktuellt, originellt och inspirerande genomför vi alltid en omvärldsanalys. Dels kollar vi på den aktuella branschen för att se vad som händer men självklart kollar vi även på helt andra ställen… en promenad genom stan, ett reklamblad som kom i brevlådan eller kanske nåt så enkelt som hur bordsgrannens pennor är organiserade i pennstället… man vet aldrig vad som sätter igång kreatören och ger en ”jump start” till den där extraordinära spjutspetsidén som kan inspirera en hel generation!

Vare sig det gäller att sälja soffor eller informera om skyttekurser så vill vi alltid göra något som folk höjer på ögonbrynen åt, drar på smilbanden och känner att dom vill återvända.

Här är några sidor som inspirerar oss…

http://dribbble.com

http://www.awwwards.com

http://graphicburger.com

http://www.pinterest.com/all/design/