Nyhet-

Limetta och ArkivDigital har inlett ett samarbete för att vidareutveckla ArkivDigitals digitala tjänst för släktforskare

Tillsammans kommer vi att ta fram ett helt nytt koncept inom släktforskning för att stärka ArkivDigitals position som Sveriges ledande tjänst för släktforskning. 

Lotta Westholm, Limetta, är med i projekt med Arkiv Digital och en applikation för släktforskning

”Tillsammans med min pappa har jag under flera år släktforskat. Det känns därför extra roligt att få jobba med ett projekt där det är ställs extra höga krav på både UX och design. Det kommer bli superviktigt att skapa ett smidigt arbetsverktyg eftersom användarna kommer att spendera åtskilliga timmar med det när de forskar.” säger Lotta Westholm, Creative Director på Limetta.

 

Om Arkiv Digital

Arkiv Digital är Sveriges ledande tjänst för digital släktforskning. Affärsidén är att med så hög kvalité som möjligt digitalisera historiskt källmaterial i original med senast tillgängliga tekniska utrustning samt sälja de digitaliserade bilderna till släktforskare, föreningar, bibliotek och andra intresserade. Tjänsten innehåller idag ett massivt arkiv med över 76 miljoner färgbilder.